• Categorii

MODALITATEA DE LIVRARE: 
Produsele comandate vor fi expediate intr-un termen de maxim 2 zile lucratoare dupa primirea comenzii. In unele cazuri va vom contacta telefonic sau prin email pentru a cere o confirmare a comenzii. 
Adresa de expediere va fi cea cu care v-ati inregistrat sau o alta adresa selectata de dvs. din agenda personala, sau mentionata in campul de comentarii. Cheltuielile de transport nu sunt incluse in preturile afisate pe site. Acestea se vor adauga la pretul final si vor fi platite in intregime de catre cumparatori. 

In meniul de finalizare a comenzii aveti posibilitatea de a selecta una dintre modalitatile de livrare. La momentul actual va putem oferi 2 metode:
Coletaria Postala (durata de tranzit 4-5 zile). In acest caz coletul NU se livreaza la domiciliu, ci va fi ridicat de catre destinatar de la Oficiul Postal indicat in avizul trimis de Posta. 
URTGENT CARGUS (durata de tranzit 1-2 zile). Prin acest serviciu coletele se livreaza la adresa indicata. In zilele de sambata, duminica si zilele de sarbatoare legala firma de curierat NU livreaza coletele. Durata de tranzit se refera la zile lucratoare in fiecare caz.

Cheltuielile de transport pot varia in functie de localitatea de destinatie, de greutatea, dimensiunea si valoarea coletului. Costurile de baza sunt:

Coletaria postala: 17,00 RON
URGENT CARGUS - Curierat rapid: 22,00 RON

Daca din cauzele sus-mentionate apar costuri suplimentare, veti fi contactat telefonic.


In cazul in care o comanda expediata nu este ridicata, indiferent de motiv, si este returnata la PhoenixModels, cumparatorul va trebui sa achite cheltuielile de expediere si transport aferent comenzii, inclusiv cele de retur. Ne rezervam dreptul de a cere plata in avans sau de a nu onora comenzile clientilor, care nu ridica comenzile expediate.

Plata se poate efectua in sistem ramburs sau prin virament bancar. In acest caz va rugam sa asteptati confirmarea disponibilitatii produselor din stoc si primirea copiei facturii prin e-mail sau pe fax, pe baza careia veti putea efectua plata.
In cazul in care doriti factura fiscala pe persoana juridica, va rugam sa semnalati acest lucru si sa ne furnizati toate datele necesare pentru emiterea facturii.

Garantia si returnarea produselor 
Inainte de a lansa o comanda, va rugam sa cititi cu atentie descrierea produsului dorit. Va stam la dispozitie cu orice informatii suplimentare pentru a va forma o imagine cat mai completa in legatura cu produsele. Pentru acesta ne puteti contacta prin e-mail la office@phoenixmodels.ro sau telefonic la 0744-548585. 
PhoenixModels face tot posibilul pentru a evita trimiterea produselor defecte. Testam produsele (in limita posibilului) inainte de trimitere.

Produsele comercializate prin intermediul magazinului nostru online sunt noi, in ambalajul original al producatorului, fiind insotite de factura fiscala si certificatul de garantie. Exceptie fac produsele folosite, oferite de utilizatorii siteului la rubrica "Second-hand". In cazul acestor produse nu intermediem tranzactiile, doar oferim gratuit suprafata pentru prezentarea acestora. 

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea nr. 296 / 28.06.2004 privind Codul Consumului si cu Legea nr. 449 / 12.11.2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect la adresa afisata pe site in acel moment, impreuna cu accesoriile aferente, copie dupa factura fiscala si certificatul de garantie in original. Produsele trebuie trimise prin Posta Romana sau printr-un curier rapid (orice curier rapid) cu plata pe cheltuiala Dumneavoastra. Trimiterile incomplete sau care au plata la destinatar vor fi refuzate la primire si returnate clientilor. Termenul maxim de solutionare a garantiilor este de 10% din perioada de garantie a produselor. Produsele vor fi trimise inapoi catre clienti prin Coletaria Postala pe cheltuiala noastra. In cazu in care doriti expedierea prin firma de curierat, veti suporta in intregime cheltielile de transport.
Toate produsele cumparate trebuie verificate in ceea ce priveste modelul, integritatea si aspectele estetice si exterioare in momentul primirii. In cazul unor probleme sau defecte exterioare se va refuza primirea, intocmindu-se un proces-verbal cu angajatul Postei sau cu curierul care a adus produsul. Orice reclamatie ulterioara in ceea ce priveste integritatea exterioara, aspectul, culoarea, modelul sau defectiunile care nu pot fi acoperite prin garantie si/sau care se datoreaza unor forte exterioare, de orice natura, nu va fi luata in cosiderare.
Utilizarea necorespunzatoare a produselor atrage anularea garantiei acestor produse. 
Dupa constatarea defectului de catre personalul nostru si numai daca sunt indeplinite conditiile de garantie (produsul nu trebuie sa aiba urme de lovituri sau socuri de orice natura, urme de desfacere sau de interventie, urme de imersie in lichide sau de coroziune etc), produsul va fi reparat sau inlocuit sau se va compensa valoarea acestuia sau se va returna suma platita pentru produs, mai putin cheltuielile de transport.

Returul produselor se supune ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta:
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum. Denuntarea de contract se face numai in scris. 
Cheltuielile de transport pentru returnare vor fi suportate de catre cumparator. Nu returnati produsele cu plata ramburs! Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 zile de la data primirii produsului de catre PhoenixModels.ro 

Prin nereturnarea produsului in termenul si conditiile mentionate mai sus consideram ca ati luat la cunostinta instructiunile de utilizare ale produselor cumparate si va obligati sa le respectati. In acest context PhoenixModels.ro nu isi asuma nici o responsabilitate pentru riscurile sau pagubele rezultate in urma utilizarii produselor achizitionate de dvs. 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANCP)


Produse noi