• Categorii

Livrarea

Produsele comandate vor fi expediate intr-un termen de maxim 2 zile lucratoare dupa primirea comenzii. In unele cazuri va vom contacta telefonic sau prin email pentru a cere o confirmare a comenzii. Valoarea minima a comenzii este de 50 RON.

Adresa de expediere va fi cea cu care v-ati inregistrat sau o alta adresa selectata de dvs. din agenda personala, sau mentionata in campul de comentarii. Cheltuielile de transport nu sunt incluse in preturile afisate pe site. Acestea se vor adauga la pretul final si vor fi platite in intregime de catre cumparatori.


In meniul de finalizare a comenzii aveti posibilitatea de a selecta una dintre modalitatile de livrare. La momentul actual va putem oferi doua metode:


1. Cargus - Curierat Rapid (durata de tranzit 1-2 zile lucratoare), dar pot aparea intarzieri din motive obiective care in cele mai multe cazuri nu tin de noi. In nici un caz nu garantam acest termen, iar daca ai un proiect urgent nu garantam ca produsele vor ajunge inainte de deadline-ul tau. De asemenea, nu ne asumam financiar nici o intarziere de transport. Prin acest serviciu coletele se livreaza la adresa indicata. La cerere putem oferi livrarea in zilele de sambata fără cost suplimentar, dar doar pentru localitatile acoperite cu acest serviciu de catre firma de curierat. In zilele duminica si zilele de sarbatoare legala firma de curierat NU livreaza coletele. Durata de tranzit se refera la zile lucratoare in fiecare caz.

Comenzile lansate inainte de ora 13 pot fi trimise in aceeasi zi prin Cargus. 

Cheltuielile de transport depind de localitatea de destinatie, de greutatea, dimensiunea si valoarea coletului, si se aplica in functie de serviciul ales. Cheltuielile de baza, afisate la procesul de finalizarea comenzii sunt:

Cargus - Curierat rapid: 25,00 RON

Costul final calculat, daca difera de cel de baza, se comunica telefonic inainte de expedierea coletului.

2. Ridicare personală de la depozit: daca doriti puteti ridica comenzile direct de la sediul nostru. In acest caz veti plati in avans prin virament bancar. Nu este posibilia plata la sediul nostru nici cash, nici cu card bancar.

In cazul in care o comanda expediata nu este ridicata de catre destinatar, indiferent de motiv, si este returnata la PhoenixModels, cumparatorul va trebui sa achite cheltuielile de transport si de retur aferent comenzii. Ne rezervam dreptul de a cere plata in avans sau de a nu onora comenzile clientilor, care au avut comanda neridicata si returnata.

Cum platesc?

Plata se poate efectua in sistem ramburs sau prin virament bancar. In acest caz va rugam sa asteptati confirmarea disponibilitatii produselor din stoc si primirea copiei facturii prin e-mail sau pe fax, pe baza careia veti putea efectua plata. In cazul ridicarii personale a comenzii de la depozitul nostru plata se poate face numai in avans prin transfer bancar. Nu acceptam plata in numerar.

Garanție

Inainte de a lansa o comanda, va rugam sa cititi cu atentie descrierea produsului dorit. Va stam la dispozitie cu orice informatii suplimentare pentru a va forma o imagine cat mai completa in legatura cu produsele. Pentru acesta ne puteti contacta prin e-mail la office@phoenixmodels.ro sau telefonic la 0744-548585.
PhoenixModels face tot posibilul pentru a evita trimiterea produselor defecte. Testam produsele (in limita posibilului) inainte de trimitere.

Toate produsele comercializate sunt noi și beneficiază de garanția de conformitate (garantăm că produsele sunt conforme cu specificațiile publicate pe site).

Produsele finite beneficiază de garanție 24 luni, conform legii.

Kiturile sunt garantate pe componente, până în momentul asamblării. Nu ne putem asuma nici o răspundere legală legată de funcționarea dispozitivelor asamblate de către orice terță parte.

Consumatorul este responsabil de orice deteriorare a produselor, cu excepția manipulării necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării lor.

Nu oferim nici o garantie pentru produsele folosite, oferite de utilizatorii siteului la rubrica "Second-hand". In cazul acestor produse nu intermediem tranzactiile, doar oferim gratuit suprafata pentru prezentarea acestora.

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea nr. 296 / 28.06.2004 privind Codul Consumului si cu Legea nr. 449 / 12.11.2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect la adresa afisata pe site in acel moment, impreuna cu accesoriile aferente, copie dupa factura fiscala si certificatul de garantie in original. Produsele trebuie trimise prin Posta Romana sau printr-un curier rapid (orice curier rapid) cu plata pe cheltuiala Dumneavoastra. Trimiterile incomplete sau care au plata la destinatar vor fi refuzate la primire si returnate clientilor. Termenul maxim de solutionare a garantiilor este de 10% din perioada de garantie a produselor. Produsele vor fi trimise inapoi catre clienti prin Coletaria Postala pe cheltuiala noastra. In cazu in care doriti expedierea prin firma de curierat, veti suporta in intregime cheltielile de transport.
Toate produsele cumparate trebuie verificate in ceea ce priveste modelul, integritatea si aspectele estetice si exterioare in momentul primirii. In cazul unor probleme sau defecte exterioare se va refuza primirea, intocmindu-se un proces-verbal cu angajatul Postei sau cu curierul care a adus produsul. Orice reclamatie ulterioara in ceea ce priveste integritatea exterioara, aspectul, culoarea, modelul sau defectiunile care nu pot fi acoperite prin garantie si/sau care se datoreaza unor forte exterioare, de orice natura, nu va fi luata in cosiderare.
Utilizarea necorespunzatoare a produselor atrage anularea garantiei acestor produse.
Dupa constatarea defectului de catre personalul nostru si numai daca sunt indeplinite conditiile de garantie (produsul nu trebuie sa aiba urme de lovituri sau socuri de orice natura, urme de desfacere sau de interventie, urme de imersie in lichide sau de coroziune etc), produsul va fi reparat sau inlocuit sau se va compensa valoarea acestuia sau se va returna suma platita pentru produs, mai putin cheltuielile de transport.

Returul produselor se supune ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta:
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum. Denuntarea de contract se face numai in scris.
Cheltuielile de transport pentru returnare vor fi suportate de catre cumparator. Nu returnati produsele cu plata ramburs! Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 zile de la data primirii produsului de catre PhoenixModels.ro

Prin nereturnarea produsului in termenul si conditiile mentionate mai sus consideram ca ati luat la cunostinta instructiunile de utilizare ale produselor cumparate si va obligati sa le respectati. In acest context PhoenixModels.ro nu isi asuma nici o responsabilitate pentru riscurile sau pagubele rezultate in urma utilizarii produselor achizitionate de dvs.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANCP): http://www.anpc.gov.ro/anpc/index.php